Meedoen Minimaliseren

Zoekgebieden
Om de gebieden waar weinig informatie is over het voorkomen van vissen in beeld te brengen is een kaart gemaakt. In deze zoekkaart kun je zien in welke kilometerhokken informatie over de aanwezige vissoorten ontbreekt.

Viswaarnemingen doorgeven
Het waarnemen van vissen kan op verschillende manieren: met een schepnet, de hengel, snorkelend/duikend, of op zicht (’s nachts met een zaklamp). Iedere waarneming is welkom! Het doorgeven van waarnemingen gaat het makkelijkst via één van de online invoermodules: telmee.nl, waarneming.nl, mijnvismaat.nl (voor hengelvangsten). Klik op een invoermodule naar keuze aan de rechterzijde van deze pagina om je waarnemingen in te voeren. De bruikbaarheid van je waarnemingen voor trendberekeningen neemt hierbij toe als je ook de waarnemingsmethode doorgeeft (dat kan via telmee.nl)

Activiteiten en visploegen
Ben je een beginner in het herkennen van vissen of ga je liever niet alleen het veld in? Een goede manier om de smaak te pakken te krijgen is het bijwonen van een excursie of basiscursus. In de landelijke agenda kun je zien wanneer en waar deze georganiseerd worden. 
Je kunt je ook aansluiten bij Stichting Visserijkundig Onderzoek Oost-Nederland of de Overijsselse Vissers.

spacer
dummy